Samos - Bella Vista

onze vakantie in Pythagorion - Samos - mei 2004

Ons appartement in Bella Vista

Het appartementencomplex Bella Vista ligt zo'n 1,5 kilometer buiten Pythagorion. Het weggetje dat van de hoofdweg naar Samos-stad afslaat naar het complex is nogal avontuurlijk.
Bella Vista bestaat uit drie gebouwen in een grote tuin met in totaal ongeveer 12 appartementen. Deze week, de eerste week van mei, waren wij de enige gasten.
Rechts en onder ons balkon. In de heuvels op de achergrond loopt de weg naar het dorp.

Het zwembad met eeen ander gebouw van Bella Vista er achter. De diepte is van 1.40 tot 2.80. Voor kinderen die niet kunnen zwemmen is het dus te diep, voor de rest fantastisch.
We hadden gehoord dat het zwembad in mei niet gevuld zou zijn, dat was dus niet zo. Het zwembad was echter nog maar ruim half vol toen we kwamen (foto hiernaast). Het was al wel diep genoeg om in te zwemmen, zeker voor de kinderen. Aan het eind van de week (7 mei) was het zo goed als vol. Eva (1.20 m.) kon toen niet meer staan in het ondiepe.
We zijn bijna elke dag in het zwembad geweest, een paar keer was het te koud. De foto's hieronder zijn op verschillende dagen gemaakt.
Onderaan nog meer foto's vanuit het zwembad!

Links Nico op het balkon van ons appartement. Uitzicht in zijn kijkrichting op het gebouw ertegenover. (foto Eva)

Broodmaaltijd op het balkon.

De tuin was echt heel mooi met veel rozen en bloeiende sinasappelbomen en nog veel meer bomen en struiken.
Rechts Roos en Eva in de tuin. Links achter hen gaat een trapje naar het zwembad. Er zijn veel trapjes en paadjes en ook een prieeltje en schommels. Voor de kinderen heerlijk om in te spelen.
Er zijn er ook heel veel bloeiende planten en struiken, veel rozen bijvoorbeeld en veel citrusboompjes, olijven natuurlijk, palmen, Perzische kralenboom, granaatappel (geloof ik) en veel waarvan ik de naam niet weet. Toen wij er waren stond er veel in bloei, onder andere de sinasappelbomen. De tuin rook helemaal naar sinasappelbloesem en rozen.

Een roofvogel en een kraai in de buurt van ons appartement.
(de volgende dag zagen we hem weer).

klik hier om terug te gaan naar het overzicht van onze vakantiefoto's op Samos.

Tenslotte nog een paar foto's van de heenweg:
Roos en Eva op Schiphol en het uitzicht over de Alpen.